Kontaktlinser til børn

Bruger dit barn briller, eller har I igennem en synsprøve fundet ud af, at dit barn skal til at bruge briller? I nogle tilfælde kan det være, at kontaktlinser er en bedre løsning. Pludselig at skulle bruge briller kan for mange være en stor omvæltning, men med kontaktlinser til børn kan dit barn fortsætte sin hverdag på næsten normal vis. Overvejer du, om dit barn skal have kontaktlinser, eller vil du gerne høre mere om mulighederne for kontaktlinser til børn, er du velkommen til at kontakte din lokale OptikTeam-optiker.

Herunder fortæller vi mere om kontaktlinser til børn, så du og dit barn kan føle sig godt klædt på til en hverdag med kontaktlinser. Vi besvarer blandt andet spørgsmålet: ”Hvornår skal jeg vælge kontaktlinser til mit barn?”, og fortæller også om fordele ved kontaktlinser til børn. Læs med herunder og bliv klogere på, om dit barn skal have kontaktlinser.

Læs mere om synsprøve her

Hvornår skal jeg vælge kontaktlinser til mit barn?

Hvis dit barn gerne vil have kontaktlinser, så er modenhed og hygiejne to af de mest afgørende faktorer i beslutningen. Det er nemlig både vigtigt og nødvendigt, at dit barn har forståelse for, hvorfor hygiejnen er vigtig, og er moden nok til at tage ansvar for at behandle kontaktlinserne og øjnene korrekt. Ligeledes er det også vigtigt, at det er et stort ønske hos dit barn at få kontaktlinser frem for briller. Det er nemlig barnets motivation for kontaktlinser til børn, der bestemmer, om det bliver en succes eller ej.

Der er mange aspekter, der bør overvejes, når beslutningen om kontaktlinser til børn skal tages. Nedenfor har vi sammenfattet nogle spørgsmål, som du bør stille dig selv i forbindelse med denne beslutning. Hvis du kan svare ja til størstedelen af disse, vil kontaktlinser til børn være en realistisk mulighed for dig og dit barn.

1) Dit barn er aktivt i en sportsklub

2) Dit barn sørger som hovedregel for at komme til tiden

3) Dit barn sørger selv for at overholde aftaler

4) Dit barn sørger selv for at få ordnet lektier

5) Du er ikke nervøs for at lade dit barn være alene hjemme

6) Dit barn skal ikke have at vide, at han/hun skal børste tænder om morgenen og aftenen

7) Dit barn vasker altid hænder efter toiletbesøg

8) Dit barn snyder sig ikke fra bad efter sport eller idræt

9) Dit barn prøver ikke på at snyde sig fra huslige pligter

10) Dit barn har en god forklaring på, hvorfor kontaktlinser vil være et godt supplement til briller.

 

Læs mere om kontaktlinser Find forhandler af kontaktlinser her

Fordele ved kontaktlinser til børn

Det er ikke kun voksne, der kan nyde godt af de mange fordele, der er ved at bruge kontaktlinser i stedet for briller. Derfor har vi også samlet mange af de fordele, som kontaktlinser til børn kan give dit barn.

Mere frihed

De fleste børn er meget aktive i både skolen og fritiden, hvorfor der kræves fri bevægelighed og klart syn. I de fleste tilfælde med sport og fritidsaktiviteter vil et par briller ofte være i vejen eller eksempelvis dugge til, hvorfor mange børn vil vælge at tage brillen af, når de skal være aktive. Dertil kommer, at det kan være ubehageligt at dyrke sport med uklart syn. Men det kan også være decideret farligt for barnet selv og holdkammeraterne. Her vil kontaktlinser til børn være en god måde at give dit barn frihed til at dyrke sport eller aktiviteter, mens de ser alting klart.

Økonomisk fordel

Udover den frihed, som kontaktlinser til børn giver, kan det også have økonomiske fordele for dig som forælder. De fleste børn kan godt lide at lege og tumle, og det kan i mange tilfælde gå vildt for sig, hvilket kan føre til skæve eller ødelagte briller. Men med kontaktlinser til børn behøver hverken du eller dit barn at bekymre sig om dyre uheld, der kræver reparationer eller helt nye briller.

En anden økonomisk fordel ved kontaktlinser til børn er, at du ikke behøver at bekymre dig om, at brillerne eller glassene skal udskiftes i takt med, at dit barns syn udvikler sig. Et par børnebriller vil typisk skulle udskiftes med to-tre års mellemrum, men ved at vælge kontaktlinser til børn i stedet, bliver barnets syn løbende testet og kontaktlinsernes styrke og form justeret derefter.

Kontaktlinser til børn – en stor beslutning

Det er vigtigt, at du overvejer beslutningen i forhold til kontaktlinser og børn grundigt. Er dit barn under 10 år, skal brugen af kontaktlinser godkendes af en øjenlæge. Det er i det hele taget vigtigt med et godt samarbejde mellem øjenlæge, optiker og forældre, når det kommer til kontaktlinser og børn, så den rette beslutning træffes. Vælger du og dit barn kontaktlinser frem for børnebriller, er det vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje. Du bør derudover selv have styr på, hvordan kontaktlinser sættes i øjet og tages ud, så du kan hjælpe, skulle det blive nødvendigt.

Hos OptikTeam anbefaler vi 1-dags kontaktlinser til børn. Så behøver dit barn nemlig ikke at tænke på rengøring af linserne inden sengetid eller at bekymre sig om mistede kontaktlinser. Dit barn bør dog altid have en brille som reserve til aflastning om aftenen og i weekenderne. Vil du høre mere om kontaktlinser til børn, er du altid velkommen til at kontakte os eller kigge forbi en OptikTeam nærmest dig.

På kortet herunder finder du den optiker, der er nærmest dig.