En løsning, der sidder lige i øjet

Mange bruger kontaktlinser, fordi det er nemt, og andre vælger kontaktlinser på grund af udseendet, eller hvis de ikke har lyst til at bære briller i hverdagen. Har man eksempelvis en meget aktiv hverdag, dyrker man meget sport, og vil man ikke have sportsbriller, kan kontaktlinser med styrke også være en god løsning. I nogle tilfælde kan det også være gavnligt for aktive børn at få linser, hvis de oplever at briller hæmmer dem i deres hverdag. Er du interesseret i kontaktlinser, så book en tid hos en af Optik Teams forretninger til en samtale om mulighederne.

Hos optikeren skal du først have foretaget en synsprøve. Her vil optikeren kontrollere, om hvorvidt dine øjne egner sig til kontaktlinser med styrke, og med den nyeste teknologi bliver dine øjne undersøgt. Når styrken og øjets krumning er fastlagt, får du mulighed for at prøve et par kontaktlinser, og derefter får du en grundig instruktion i brugen af kontaktlinserne, så du er tryg ved at skulle bruge dem derhjemme. Først herefter får du dine kontaktlinser med hjem på prøve.

En del af undersøgelsen kan være en spaltelampeundersøgelse. Med en spaltelampe kan man forstørre den ydre del af øjet og den forreste del af øjets indre bl.a. regnbuehinden og linsen. Lyset fra lampen kan varieres og sendes fra mange forskellige vinkler, så man skaffer sig det bedst mulige billede af øjet. Ofte er der monteret et kamera i forbindelse med spaltelampen. Det giver mulighed for at følge øjets udvikling, så man kan tage højde for de ændringer, der sker.

 

1-dagslinser

1-dagslinser er ideelle, hvis du ønsker komfort og sikkerhed. 1-dagslinser er det rigtige valg til sport og fritidsaktiviteter, og du slipper for rengøring af linserne. 1-dagslinser minimerer risikoen for øjenirritation, og de er også velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser med styrke.

 

14-dages kontaktlinser

Denne type linser kræver ingen tilvænning, og om nødvendigt kan du endda sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre.

 

30-dages kontaktlinser

30-dageslinser bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. 30-dageslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over. 30-dageslinser er bløde og behagelige, og prisen er attraktiv.

 

Døgnlinser

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver f.eks. ikke at medbringe rensevæske og lignende, når du skal hjemmefra. 30-døgnslinser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, og derfor bliver hornhinden ikke irriteret.

 

Flerstyrkelinser

Ligesom man kan få flerstyrkeglas, kan kontaktlinser også fås med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne type linser kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.