Natlinser

Natlinser, også kendt som ortokeratologiske (Ortho-K) linser, repræsenterer en innovativ tilgang til synskorrektion. Disse linser er designet til at ændre formen på hornhinden i løbet af natten mens du sover, hvilket midlertidigt korrigerer nærsynethed (myopi). Fordelen ved natlinser er, at de giver en alternativ metode til synskorrektion uden behov for briller eller traditionelle kontaktlinser i løbet af dagen. Natlinser kan anvendes inden for et bestemt styrkeområde -0,75 til ca. -5,00 og (nogle gange også højere endnu) og ved visse typer synsfejl.

Natlinse

Hvordan virker natlinser

Natlinser udnytter hornhindens unikke fleksibilitet for at opnå virkningen. Natlinser virker som en skulpturel form, der gradvist ændrer hornhindens facon, ved forsigtigt at presse øjet tilbage, som det ville være, hvis man ikke var nærsynet. Takket være hornhindens fleksibilitet bibeholdes den nye facon i mindst 16 timer, før den gradvist vender tilbage til sin oprindelige, naturlige facon.

Børn og natlinser

Natlinser kan være særligt velegnede til børn i alderen fra 8-12 år, da de kan hjælpe med at bremse udviklingen af nærsynethed på et tidligt stadie. Det er ganske normalt, at nærsynethed gradvist forværres over tid, fra den første diagnosticering i skolealderen og indtil synet stabiliserer sig i starten af tyverne. Men her kan natlinserne få en afgørende betydning.

Natlinsens fordele

Den åbenlyse fordel ved natlinser er, at du slipper for at bære briller eller kontaktlinser i løbet af dagen. Du tager natlinserne i inden du går i seng, og når du står op, er dit syn klart.

Andre fordele ved valg af natlinser er blandt andet:

  • Ønsker at forsinke udviklingen af din nærsynethed.
  • Oplever udfordringer med konventionelle kontaktlinser, f.eks. irritation i form af tørhed.
  • Hvis du har bekymringer vedrørende en laseroperation og ønsker en alternativ løsning.
På kortet herunder finder du den optiker, der er nærmest dig, og som er klar til at vejlede dig omkring natlinser.