Solbrilleglas

Søger du et par solbriller, der skal bruges til en specifik aktivitet? Eller solbriller med et særligt udtryk? Når du vælger solbriller, vælger du på samme tid også solbrilleglas. Derfor har vi sammensat denne lille guide til dig, der er på udkig efter solbriller og gerne vil være sikker på også at få valgt de helt rigtige solbrilleglas. OptikTeam står også klar til at hjælpe alle vores medlemmer med at få valgt den rette model til deres behov. Så læg endelig vejen forbi din lokale OptikTeam.

 

Find solbrilleglas der passer til dine behov

Når det kommer til solbrilleglas, er det vigtigt, at du finder de helt rigtige glas – blandt andet ud fra, hvilken aktivitet solbrillen skal bruges til. De rigtige glas giver ikke kun et optimalt syn og en større frihed til at koncentrere dig om det, du er i gang med. Men glassene har også forskellige egenskaber afhængigt af tonerne, hvorfor du kan opleve store fordele ved at vælge den glasfarve, der passer til dine behov. Og så giver et par farvede solbrilleglas også et æstetisk udtryk til din stil. Herunder bliver du klogere på, hvordan du vælger de helt rigtige solbrilleglas.

Med en fotokromisk linse får du fx en solbrilleglastype, der kan anvendes i mange situationer. Et fotokromisk glas sikrer, at solbrillen automatisk bliver mørkere, når sollyset bliver skarpere. Glasset vil eksempelvis gå fra gennemsigtig til mørk, hvis du går indefra og ud. Linsen er her med til at sikre, at du ser flest nuancer og konturer i dine omgivelser. Denne linse er derfor særligt velegnet, hvis du løber, spiller golf, går på jagt eller er med til andre aktiviteter, hvor lysforholdet konstant skifter.

Ved fotokromisk solbrilleglas er der dog en mindre reaktionstid, som kan variere alt efter model. Du får derfor mindre effekt ud af brillerne til cykelsport eller andre aktiviteter, hvor der er hurtige skift mellem skygge og sol. Derudover er brillerne mindre egnet til bilkørsel, da bilens ruder formindsker solbrillens effekt. Her anbefaler vi, at du investerer i solbrilleglas, der dæmper blålys, hvorved konturer kan træde frem, kontraster blive tydeligere og dit syn mere afslappet.

I forbindelse med valg af solbrilleglas kan du også vælge polaroid glas. Nu tænker du måske, hvad er polaroid solbriller? Polaroid solbrilleglas sikrer, at generende refleksioner fra fx regnvejr bliver formindsket. Disse solbrilleglas er derfor oplagt, hvis du dyrker forskellige typer vandsport. Med færre forstyrrende elementer får du nemlig bedre mulighed for at nyde dine omgivelser, uanset om du er på skiferie, ude at sejle eller på køretur.

Skal dine solbriller i stedet bruges på stranden, caféen eller i byen, er det måske selve designet og æstetikken, der har første prioritet. Dine solbriller skal dog også være behagelige at have på, hvorfor graduerede solbrilleglas kan være en fordel. Både hvis du skal læse, eller hvis du ofte bevæger dig mellem at være inde og ude. De graduerede solbrilleglas er mørke i toppen og lyse i bunden. Du kan også vælge spejlrefleksglas, som giver optimal uv-beskyttelse og er behagelige at have på i skarpt lys. Det er muligt at vælge disse solbrilleglas i forskellige farver, så du kan fremhæve din stil.

 

Hvilke solbriller passer til mig?

Når du skal vælge solbriller, kommer det således meget an på dit behov. Men særligt også design og æstetik. Det er desuden altid en god ide at vælge solbrille ud fra, hvilken model der passer bedst til dit ansigt. Her kan du tage udgangspunkt i, hvilken brille der passer bedst til din ansigtsform. Dernæst kommer det også an på, om du søger almindelige solbriller eller solbriller med styrke. Solbriller fås i et væld af modeller og med mange forskellige muligheder for forskellige solbrilleglas, alt efter hvad du søger. Solbrilleglas fås blandt andet også i forskellige farver og toninger, der har hver deres egenskaber. Vælg den farve eller toning, der passer bedst til dit brug, og som er behagelige at bruge. Herunder kan du læse mere om de forskellige farvede solbrilleglas.

 

Blå solbrilleglas

Blåtonede solbrilleglas er kølige og nedsætter kontraster. De blå glas er det mest generende lys for øjet, hvorfor blåtonede briller ikke er så velegnede som solbriller.

 

Grå solbrilleglas

De grå glas er en kølig-neutral tone, der balancerer farvegengivelsen omkring dig. Det gør disse solbrilleglas velegnede til sport og bilkørsel. Grå glas anvendes ofte til cykling eller løb, da de giver et neutralt udsyn for øjet.

 

Brune solbrilleglas

Brune glas er ofte varmt tonede og behagelige at se med. Disse glas øger kontrasten til grønne farver, ligesom de blokerer blålys. Brune solbrilleglas er derfor en god allround solbrille, der er egnet til både aktiv brug, bilkørsel og som æstetisk modesolbrille. De er også særligt gode til aktiviteter ude i naturen, hvor du har brug for stor kontrast til grøn – eksempelvis jagt eller golf.

 

Grønne solbrilleglas

De grønne glas har en kølig tone, der nedtoner blåt lys og bevarer farvebalancen, hvilket gør denne farve glas til en god allround-glastype. Grønne solbrilleglas virker afslappende for øjet og kan anvendes i mange forskellige situationer.

 

Røde/rosa solbrilleglas

Denne solbrilleglastype kan give et ekstra æstetisk udtryk til din solbrille, men de er ikke mørke nok til den skarpe sol. De giver et varmt skær og skarpere kontraster under dårlige lysforhold.

 

Solbriller med gult glas

Solbriller med gult glas har varme toner og øger kontrasterne, når der er nedsat sollys. Derfor er disse solbrilleglas særligt velegnet, hvis du ønsker at forstærke lysforholdene, så du får et bedre udsyn. Dette kan fx være, hvis det er tåget, eller der er tusmørke. Solbriller med gult glas er blandt andet velegnet til sport eller kørsel i tåge og dårlige vejrforhold med fladt lys, da de fremhæver detaljer. De er dog ofte for lyse til at bruge i skarpt lys. Solbrilleglas med gule eller orange glas fås også som fit overs, der dækker over almindelige briller.

 

Solbrilleglas til dine behov

Hvad end du vælger solbriller med gult glas eller glas i grøn, så er det en god ide at vælge et par solbrilleglas, der matcher stellets farve. Din lokale OptikTeam optiker har mange forskellige solbrilleglas, der afdækker alsidige behov. Det er ikke ligegyldigt, hvilke toner og farver du vælger til dine solbriller. Skal du have mest muligt ud af dine solbriller, er det derfor vigtigt, at du overvejer, hvilke aktiviteter de skal bruges til. Hvis du gerne vil være helt sikker på, at solbrilleglassene passer til dig, er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale OptikTeam. Her står optikerne klar til at hjælpe alle medlemmer med at finde frem til et sæt solbriller, der er tilpasset dine aktiviteter, og vi ser frem til at hjælpe vores medlemmer med de rigtige solbriller og solbrilleglas.