Sportssolbriller

Bolle sportsbriller OptiKTeam

Når du dyrker sport i det fri, bør et par sportssolbriller være en fast del af udstyrspakken. Når solen står skarpt, og du skal koncentrere dig om din sport, er det altafgørende, at du har et par sportssolbriller, der hjælper dig til at yde dit ypperste. Hos din lokale OptikTeam står teamet af erfarne og kompetente optikere klar til at hjælpe alle medlemmer af OptikTeam med at finde de helt rigtige sportssolbriller, som passer til netop din aktivitet. Så tøv ikke med at lægge vejen forbi en OptikTeam nær dig.

 

Find de helt rigtige sportssolbriller

Et par sportssolbriller er helt essentielle for sportsudøvere, der ønsker at beskytte øjnene med solens uv-stråler, samtidig at du kan yde dit absolut bedste i din sport. Der er nemlig stor forskel på et par almindelige solbriller og et par sportssolbriller, der er designet til sport. Et par sportssolbriller er blandt andet lavet i et stærkere og mere robust materiale, der ikke kan gå i stykker. Derved risikerer du ikke glassplinter i øjnene, hvis uheldet skulle være ude. Derudover er stellet ofte også mere fleksibelt, stærkere og lettere, så dine sportssolbriller ikke bliver ødelagt ved temperaturforandringer eller udfordrende situationer.

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken solbrille til sport du vælger. Alle solbriller har forskellige funktioner, der passer til forskellige behov, hvorfor det er vigtigt at få fundet den helt rigtige solbrille til din sport. Men hvilken sportssolbrille skal du så vælge? Det kan være noget af en jungle at finde rundt i det store udvalg af solbriller til sport, og vi har derfor udarbejdet en guide, der kan give dig et bedre overblik og hjælpe med at finde de helt rette sportssolbriller til dig.

 

OptikTeam Sportsbriller

 

 

Golf solbriller

Golf er en sport, der handler om præcision, hvorfor det er vigtigt, at dine golf solbriller ikke forvrænger din synsopfattelse. Foruden pasform og størrelse på brillen bør du vælge en sportssolbrille, der har et polariseringsfilter, så distraherende reflekser elimineres og derved ikke forstyrrer. Da mange golfspillere bruger rigtig meget tid i solen, er det også vigtigt, at dine golf solbriller har god beskyttelse mod solens uv-stråler.

 

Cykel solbriller

Som cykelrytter risikerer du at skulle cykle i alt slags vejr, og vejret kan endda nå at skifte i løbet af din cykeltur. Formålet med at beskytte sig med et par cykel solbriller er, at disse sportssolbriller beskytter dine øjne mod vind, insekter, sne, støv og andet, du kan få i øjnene undervejs på cykelturen. Den optimale farve på glasset i et par cykel solbriller afhænger af vejrforholdene, og det kan derfor være en god løsning at anskaffe sig en sportssolbrille til cykling med udskiftelige glas – også kaldet clip in. Hvis du cykler i tåget vejr, snevejr eller mørke, bør du vælge cykel solbriller med gult glas. Skinner solen, er det en god ide med sportssolbriller med mørke glas. Transparente glas benyttes udelukkende for at skærme for fremmedlegemer i øjnene.

Alternativt kan du til cykel solbriller også vælge fotokromiske glas, der automatisk bliver mørkere, når lyset bliver skarpere. Cykelbriller bør naturligvis også sidde tæt, og mange foretrækker wrap-around sportssolbriller, da disse ikke generer eller falder ned under cykling.

 

Løbesolbriller

Når du skal vælge løbesolbriller, er der nogle vigtige faktorer, der spiller ind. Et par løbesolbriller bør slutte relativt tæt til, så de ikke generer og falder ned. Det er dog også vigtigt, at dine sportssolbriller til løb ikke sidder for tæt og lukker for ventilationen, da dette medfører, at de dugger til. Det kan være svært helt at undgå dug på løbesolbrillerne. Sørger du for at rense dem ordentligt og bruger antidugmiddel inden din løbetur, så kan du også mindske mængden af dug på din løbesolbrille. Et par sportssolbriller til løb bør sidde godt og veje ganske lidt. Derudover er det vigtigt, at glasset er optisk kompenseret, så du lettere opfatter ujævnheder og forhindringer på vejen. Det kan således være en fordel at vælge et par sportssolbriller med blålysdæmpning, så detaljerne omkring dig står helt klart.

 

Sportssolbriller til vandsport

Som udgangspunkt bør du vælge polariserende glas til sport på vandet, da disse glas afviser genskin fra vandoverfladen. Alternativt kan du vælge et par sportssolbriller med meget mørke glas, da disse har antirefleksbehandling på indersiden af glasset samt spejlglas på ydersiden, som mindsker reflekserne fra vandoverfladen. Det er en fordel at vælge et par sportssolbriller med vandafvisende glas, så dit syn derved ikke forstyrres af vanddråber og pletter fra vandet. Nogle af modellerne inden for sportssolbriller til vandsport har buede stel og beskyttelse i siderne, så du også undgår forstyrrende lysindslip.

 

Generelt om vores solbriller til sport

I din lokale OptikTeam føres der et bredt sortiment af farver, effekter og overfladebehandlinger til dine solbriller til sport. Sportssolbriller fås ofte i flere størrelser og bør samtidig være fremstillet af superfleksible materialer, der kan formes, så de passer perfekt til ansigtet. Det er ligeledes vigtigt, at dine solbriller til sport sidder rigtig godt fast. Derfor har mange sportssolbriller specialgummi, ofte med riller, der klæber bedre, jo varmere og fugtigere du bliver.

Der er således mange forskellige aspekter at tage højde for, når du skal købe et par solbriller til sport. Din lokale optiker hjælper dig som medlem af OptikTeams forretninger med at finde de sportssolbriller, der passer bedst til dig og din sportsgren.