Moderne solbriller

Når foråret står for døren, og solen kigger frem, er det på tide at tage solbrillerne med hver dag. Måske er sidste års par lidt slidte og trætte, eller måske trænger du bare til et par nye og lækre moderne solbriller fra nogle af årets sæsonnyheder. Uanset dit behov står vi hos OptikTeam klar til at hjælpe vores medlemmer med at finde de helt rigtige moderne solbriller, som klæder både dit ansigt og din stil.

Find en optiker nær dig her

Beskyt dine øjne med moderne solbriller

Det er altid en god ide med et par moderne solbriller, når solen skinner. De beskytter nemlig dine øjne mod uv-stråler. Uva-strålerne gør dig eksempelvis brun, men de medvirker også til at give dig rynker, mens uvb-strålerne giver solskoldninger og øger risikoen for hudkræft og øjensygdomme såsom grå stær. Udover grå stær kan du også få øjeninflammationer på kort sigt. Selvom de går over igen, er de smertefulde og irriterende, mens de står på. Derudover kan uvb-strålerne også føre til synsnedsættende forandringer på nethinden over tid. Derfor er det yderst vigtigt at beskytte dine øjne med et par moderne solbriller med 100% uv-beskyttelse.

Dine moderne solbriller skal måske først og fremmest beskytte dine øjne, men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med udseendet. Et par moderne solbriller lever både op til alle krav om uv-beskyttelse og et trendy look. Hos OptikTeam står vi klar til at hjælpe alle vores medlemmer med at finde et par moderne solbriller, der beskytter dine øjne og klæder dig.

Læs om UV-stråler

Moderne solbriller – nyt år, ny solbrillemode

Moderne solbriller må gerne være lidt sjovere og vildere end briller med styrke. Idet solbrillen ikke bliver brugt hele tiden, kan du godt tillade dig at have flere par moderne solbriller. Det kan i mange tilfælde endda være en god ide med flere par smarte solbriller til forskellige formål. Bruger du eksempelvis dine solbriller til sport eller på stranden, kan det være en god ide at vælge en sportsmodel, der dækker bedre og sidder ekstra godt fast. Denne type moderne solbrille beskytter dine øjne og den sarte hud omkring bedre, jo større brilleglassene er. Og du slipper samtidig for nogle af de solrynker, som ellers hurtigt kan opstå omkring øjnene, ved at vælge et par dækkende solbriller.

Til cafebrillen, som du har på i godt vejr, på byturen og til almindelige hverdagsaktiviteter, kan du sagtens vælge en moderne solbrille, der fremhæver din stil. Her kan du nemlig godt tillade dig at tænke lidt mere på mode og stil end kun den praktiske funktion, som et par moderne solbriller nu har.

Hvilke moderne solbriller passer til dit ansigt?

Selvom det er sjovt at følge trends, er det også vigtigt at tænke på, hvilken brillefacon der klæder dig bedst. Og selvfølgelig skal solbrillerne også passe til din stil og din garderobe.

Din ansigtsform bestemmer, hvilken brillefacon der klæder dig. Selvom det klæder dig bedst med en særlig steltype, kan du stadig lege meget med brillemoden. Stellets tykkelse, detaljer og udformning gør meget for brillens stil og udtryk, selvom grundformen er den samme – om den er rå, sporty, feminin eller klassisk. Når der er tale om moderne solbriller, kan du også vælge nogle mere markante farver end til et par briller med styrke. Solbriller må gerne være lidt frækkere, og en stærk farve kan give et markant udtryk. Endelig er brilleglassenes farve også med til at bestemme brillens udtryk. En af de nye trends inden for moderne solbriller lige nu er blandt andet spejlglasbriller og briller med gradient glas, der opdaterer brillerne.

Uanset om du er på udkig efter smarte solbriller til rundt ansigt, du leder efter moderne solbriller i markante farver, eller du godt kunne tænke dig et par solbriller med styrke, står din lokale OptikTeam klar til at hjælpe.

 

Læs om solbriller med styrke

Solbriller til rundt ansigt

Med et rundt ansigt skal du finde et par moderne solbriller, der giver dit ansigt lidt mere længde. Når det kommer til solbriller til rundt ansigt, bør du undgå de solbriller, der får ansigtet til at se bredere ud. I stedet bør du vælge et smallere sted, hvor stængerne er højt placeret og trækker opmærksomheden opad. Stellet kan også gå skråt opad ved kindbenene, så de bliver fremhævet. Den moderne cateye solbrille kan være et rigtig godt valg til dig.

 

Moderne solbriller til ovalt ansigt

Hvis du har et ovalt ansigt, er du heldig – det ovale ansigt gør nemlig, at langt de fleste briller og solbriller passer til dig. Den ovale ansigtsform er den nemmeste ansigtsform at finde briller til, og du kan vælge næsten helt frit mellem årets brillemode.

 

Smarte solbriller til firkantet ansigt

Det firkantede ansigt bør blødes lidt op med ovale linjer. Helt runde stel kan give for stor en kontrast til en firkantet kæbe. Stellet bør heller ikke være for spidst i kanterne, men må gerne have lette skrå linjer opad, så fokus kommer op og væk fra kæberne.

 

De rette solbriller til hjerteformet ansigt

Det hjerteformede ansigt er bredest foroven og har smalle kæber og hage. Her handler det om at skabe større harmoni med et stel, der fylder lidt i højden – eventuelt med en kraftigere overkant. Stængerne må gerne sidde lavere. Store stel kan gøre underansigtet for smalt. Til gengæld er de runde, moderne solbriller rigtig gode til netop denne ansigtsform.

 

Find de rette moderne solbriller

Med det store udvalg af solbrillestile, solbrilleglas og stel forstår vi godt, hvis det føles som lidt af en jungle at finde de helt rigtige solbriller, der både klæder dit ansigt og udtrykker din stil. Derfor står vi til enhver tid klar til at hjælpe medlemmerne hos OptikTeam med at finde de perfekte moderne solbriller. Så tøv endelig ikke med at lægge vejen forbi din lokale OptikTeam, som du kan finde lige her.

På kortet herunder finder du den optiker, der er nærmest dig.