Hvilke briller passer til mig?

OptikTeam Stilguide

Briller er ikke blot et værktøj til at forbedre synsevnen i din hverdag, men i lige så høj grad en måde at vise din stil og personlighed til omverdenen. Med andre ord giver brillerne ikke blot et bedre syn, men får dig også til at se bedre ud. Brillerne er på højeste mode, og hvis du eksempelvis fik et nyt brillestel i morgen, ville det uden tvivl være noget, andre bemærker. Det er derfor vigtigt, at du er tro mod din egen stil, når du vælger briller.

Ved at være tro mod din stil og have en forståelse af, hvad der komplementerer dine ansigtstræk, så får du en brille, du stolt går rundt med. En brille der udsender signaler til omverdenen omkring, hvem du er som person. Men du spørger måske, hvordan finder jeg frem til den helt rette, og hvilke briller passer til mig? Det kan du læse mere om herunder.

Hvilke briller passer til mit ansigt?

Når du skal udvælge en brille tilpasset dig, så er det afgørende, at brillen fremhæver gode træk ved dit ansigt og skjuler de små skønhedsfejl. Det kan du gøre ved at have styr på, hvilken ansigtsform du har, og hvilke farver der klæder dig bedst.

Når du skal vælge den helt rigtige brille, så er harmoni og symmetri nøgleord. Et symmetrisk ansigt viser nemlig omverdenen, at du har gode gener og ser godt ud. Det er dog langt de færreste, der bliver født med en harmonisk ansigtsform. Der findes grundlæggende 4 forskellige ansigtsformer, og alle typer er fremvist i vores stilguide:

Oval: Denne runde ansigtsform er den mest harmoniske. Det vil derfor være nemt at finde en passende brille, da de fleste brilletyper klæder denne ansigtsform.

Trekantet: Den trekantede ansigtsform er kendt ved at have en markeret pande, brede kindben og et smalt kæbeparti. Ved denne ansigtstype bør du sætte fokus på kindbenene for at give harmoni til dit ansigt.

Rektangulær: Det rektangulære ansigt har samme bredde over panden, kindbenene og kæberne. Særligt kæberne er markeret. Du bør her sætte fokus på tinding og kindben for at skabe harmoni.

Dråbeformet: Kendetegnet for den dråbeformede ansigtsform er en smal pande og brede kæber. Her bør du sætte fokus på tinding.

Du kan se alle ansigtsformer i vores stilguide til højre. Det kan være svært at identificere sig selv i de standardiserede ansigtsformer, derfor kan du lave din egen lille ansigtsanalyse. Hvis du tager en læbestift foran spejlet og tegner omridset af dit ansigt, vil du få en bedre idé af din ansigtsform. Dette vil forhåbentlig gøre, at du kommer tættere på at finde ud af, hvilken brille der passer til dig.

Når du har fastlagt, hvilken brilleform der passer til dit ansigt, så er det væsentligt at vælge farven til brillestellet. Vi mennesker har mange forskellige farvenuancer i forhold til vores hud, øjne og hår. Der vil derfor altid være nogle farver, der komplimenterer vores kroppe bedre end andre. Man kan opdele menneskers farver i to typer: varm og kold.

Hvis du er varmblodet, så har du eksempelvis en bronze hud, grønne eller nøddebrune øjne samt blond eller gyldent hår. Er du varmblodet, så bør du vælge stel med varme farver som gul, grøn, brun, rød, orange mm.

Hvis du er kold, så har du eksempelvis en lysere eller rosa hud, blå eller sorte øjne samt mørkt eller kommunefarvet hår. Her vil kølige farver passe til dine glas eksempelvis blå, grå eller sort.

Du kan se hele vores farveguide under stilguiden.

Hvilken brille passer til min stil?

Når du er kommet tættere på, hvilke briller der passer til din ansigtsform, så kan du begynde at overveje din egen stil. Det kan være svært at fastslå, hvilken stil du har, specielt hvis du har forskellige roller gennem hverdagen – på arbejde, i fritiden og derhjemme er der tit forskellige krav til din garderobe. Måske er du i skjorte og jakkesæt på arbejde og sporty i fritiden – eller praktisk på jobbet og mere stilet, når du har fri. Det kan derfor være en god idé at have forskellige briller at skifte med, som passer til det look, du har på arbejdet, i hjemmet eller sammen med vennerne. Vi har skabt 4 overordnede stilkategorier, som du kan overveje. De fleste har elementer fra flere forskellige stilarter i deres garderobe, men tit vil en overvejende del af din garderobe høre til én af stilgrupperne. Her kan du også overveje om du er helt samme type derhjemme, på arbejdet eller i det offentlige rum.

Romantisk / Boheme – Du går i bløde og naturlige materialer som ruskind og silke, afslappede denimbukser, frynser og filigran. Hvis du er en romantiker, som går op i bløde linjer og fine detaljer, så skal du måske have et sæt briller i boheme og den romantiske bohemestil.

Cool – Du er typen, der er helt din egen. Du nyder det rå, urbane og stylede. Hvis du er til skinny jeans, læderjakker og støvler eller stiletter, så skal du måske finde en brille i den cool stil.

Casual – Du er meget afslappet omkring din påklædning og ser mere praktisk på dit tøj. Det skal være behageligt og funktionelt. Hvis du er den casual eller sporty type, så har vi også briller, der passer til dig.

Klassisk – Du er til enkle ensfarvede skjorter, trenchcoats og basis farver som sort, hvid og blå. Hvis du er til rene linjer, ingen unødvendige detaljer og et minimalistisk design, så skal du vælge en brille i et klassisk design.

Tjek vores stilguide og find en brille tilpasset dig

Under vores vedlagte stilguide finder du flere detaljer, som kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige brille. Nederst i guiden finder du en blanket, som du kan udfylde med dine oplysninger. På denne måde er du altid sikker på, at både du og optikeren kender til din stil. Hvis du har nogle spørgsmål omkring guiden eller gerne vil have flere tips til, hvordan du finder frem til en brille, der passer til dig, så er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe ind på telefon, skrive en mail eller besøge os i en af de lokale butikker i nærheden af dig. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Formguide til briller
Rundt ansigt - briller med lidt højde eller cateye giver længde til ansigtet. Helt runde eller meget kantede briller fremhæver det runde ansigt.
Firkantet ansigt - ovale briller eller briller med afrundede kanter giver et blødere udtryk. Meget kantede eller helt runde briller fremhæver det kantede i et firkantet ansigt.
Ovalt ansigt - det ovale ansigt er nemmest at finde briller til, og kan bruge næsten alle former. Find et par, der flugter med øjenbryn og kindben.
Langt ansigt - det lange ansigt skal have et par briller med lidt bredde og lavt placerede stænger. Wraparound briller er ofte klædelige.
Hjerteformet ansigt - skal have briller med lidt mere tyngde forneden og gerne lavt placerede stænger for at veje op for en bred pande.