Flerstyrkeglas

Flerstyrkeglas er til dig, der har svært ved at se skarpt, både når du skal se ting på kort og på lang afstand. Det betyder således, at du med briller med flerstyrkeglas kan nøjes med et par briller, uanset om du skal læse avis, køre bil eller sidde foran en skærm. Du slipper derved for at skulle skifte mellem briller, da afstande ikke er nogen hindring for et par flerstyrkebriller. Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for flerstyrkeglas? Du er altid velkommen til at booke tid til en synstest i en af vores butikker – hos OptikTeam står vi klar til at hjælpe dig med dine synsproblemer. 

Læs mere om synstests her

Hvad er flerstyrkeglas?

Flerstyrkeglas hjælper dig til at se bedre selv på forskellige afstande. Det betyder også, at et par briller med flerstyrkeglas har flere felter i glasset, som korrigerer synet på forskellige afstande. Øverst i glasset er der et felt, der korrigerer på lang afstand, mens feltet i bunden af glasset korrigerer, når du skal se noget, der er tæt på. I nogle tilfælde kan der også være behov for, at flerstyrkeglassene har et midterfelt, der korrigerer synet på mellemafstande. På den måde kan et par flerstyrkebriller give dig mulighed for at se skarpt på alle afstande, uden at du behøver flere briller, eller du behøver at gå på kompromis med skarpheden i hverken det nære eller lange synsfelt. 

Flerstyrkebriller kaldes også progressive eller trifokale-/bifokale briller, og de minder på mange måder om de gammeldags briller med glidende overgang. Briller med flerstyrkeglas er dog langt mere behagelige end disse, da overgangen mellem de forskellige synsfelter i flerstyrkeglas er usynlige, hvilket betyder, at dine øjne ses tydeligt gennem glassene uden forvrængninger som i glassene med glidende overgang. 

Så hvad er flerstyrkeglas?

Helt grundlæggende hjælper et par briller med flerstyrkeglas dig til at stille skarpt på forskellige afstande, så du derved får flere synsløsninger i ét glas. Lyder flerstyrkeglas som den rette løsning for dig? Du kan altid booke tid til flerstyrkebriller hos OptikTeam. 

Find en optiker nær dig her

Har du brug for flerstyrkeglas?

De fleste får brug for et par læsebriller eller kørebriller omkring de 40 år. Nogle kan i dette tilfælde nøjes med enkeltstyrkebriller i nogen tid, men det vil ofte være en bedre og nemmere løsning at vælge flerstyrkeglas. Langt de fleste får på et eller andet tidspunkt brug for briller med flerstyrkeglas, og jo tidligere du begynder at bruge glas med flerstyrke, jo nemmere er det også at vænne sig til de bifokale briller. Derfor kan det være en god ide at få flerstyrkeglas, når øjnene begynder at miste elasticitet og evnen til at stille skarpt. Derved slipper du for at skulle se uskarpt på både korte afstande og mellemafstande. 

Har du brug for flerstyrkeglas? For at kunne vurdere dette bør du få foretaget en synsprøve hos din optiker. Flerstyrkeglas skal i større grad tilpasses dit syn og brugsområde. Der er nemlig stor forskel på, om du er 45 år og skal bruge dine briller til både arbejde, bilkørsel og triatlontræning, eller om du er 88 år og skal bruge briller til læsning, på spadsereture og i bridgeklubben. Derfor vil din lokale optiker måle dine øjne og spørge ind til arbejde og fritid for at bedømme din flerstyrkebrilles brugsområde. Du vil ligeledes blive spurgt om eventuelle problemer med hovedpine eller træthed. 

En synstest tager omkring en halv time og er hverken ubehagelig eller smertefuld. Optikeren anvender en bogstavtavle og en phoroptor – en kæmpebrille med mange forskellige brilleglas – til at fastslå dit behov for flerstyrkeglas. I OptikTeams lokale, individuelt ejede optikerbutikker, lægges der stor vægt på faglighed, kvalitet og tilfredse kunder. Du kan derfor være helt tryg ved at lade os hjælpe dig med at finde den helt rigtige brille med flerstyrkeglas, som er tilpasset til lige netop dig. Hos os finder du også et stort udvalg af briller med flerstyrkeglas, som du ikke finder andre steder – og vi har helt sikkert også de bifokale briller, du har brug for. 

Læs om valg af briller her

Flerstyrkeglas med den nyeste teknologi

Med nye målemetoder kan en dygtig og erfaren optiker måle dine øjne meget præcist. Flere målepunkter øger præcisionen, og de nye metoder giver mulighed for at kompensere for uhensigtsmæssigheder i øjets rotationscenter. Moderne glastyper og slibninger betyder, at målene kan overføres til flerstyrkeglas, der kan kompensere nøjagtigt for de ændringer, der opstår i øjet gennem livet. På den måde kan du få briller med flerstyrkeglas, der er 100% tilpasset til dine øjne og produceret efter dine behov, så dit synspotentiale er optimalt udnyttet. 

Du kan læse mere om vores målemetoder her: 

Læs mere om Essilors Eyecode scanner Læs mere om Rodenstocks DNEye® scanner

Tilvænning

Når det kommer til brugen af flerstyrkebriller oplever mange, at der er en vis tilvænningsperiode. Har du valgt flerstyrkebriller i god kvalitet, bør det ikke tage mere end en dags tid at vænne sig til flerstyrkeglas, hvorimod prisbillige modeller kræver en længere tilvænning, fordi de typisk har større felter, hvor billedet forvrænges. Der er nemlig stor forskel på størrelsen på synsfeltet og den præcise tilpasning til brugeren. Hos OptikTeam står vi klar som din lokale optiker til at hjælpe dig med de helt rigtige briller med flerstyrkeglas. 

På kortet herunder finder du den optiker, der er nærmest dig.