Flerstyrkeglas – godt syn på kort og lang sigt

Hvad er flerstyrkeglas?

Flerstyrkeglas er til dig, der har svært ved at se skarpt, både når du skal se nært og på afstand. Flerstyrkeglas kaldes også progressive eller trifokale/bifokale glas – men er langt mere behagelige end de gammeldags briller med glidende overgang.

Flerstyrkeglas har flere felter, der korrigerer på forskellige afstande. Øverst har glasset et felt, der korrigerer på lang afstand og nederst et felt, der korrigerer, når du skal se noget tæt på. Nogle kan også have brug for et midterfelt, der korrigerer synet på mellemafstande. Dermed giver flerstyrkebriller dig mulighed for at se skarpt på alle afstande, uden at have flere par briller eller gå på kompromis med skarpheden i hverken det nære eller lange synsfelt.

Overgangen mellem de forskellig synsfelt er også usynlige, så dine øjne ses tydeligt gennem glassene uden forvrængninger som i de gamle glas med glidende overgang.

Har du brug for flerstyrkeglas?

De fleste får brug for læsebriller eller kørebriller omkring de fyrre. Mange kan nøjes med enkeltstyrkebriller i nogen tid, men det er ofte nemmere at vænne sig til flerstyrkeglas, jo tidligere man begynder at bruge dem – og de fleste får brug for flerstyrkeglas. Derfor kan det være en god idé at få flerstyrkeglas, når øjnene begynder at miste elasticitet og evne til at stille skarpt. Så slipper du også for at se uskarpt på korte- og mellemafstande.

For at vurdere om du har behov for flerstyrkeglas, skal du til synsprøve hos din optiker. Flerstyrkeglas skal i større grad tilpasses dit syn og brugsområde – der er stor forskel på om du er 45 og skal bruge dine briller til både arbejde, bilkørsel og triatlontræning, eller om du er 88 og skal bruge briller til læsning, i bridgeklubben og på spadsereture.

Derfor vil optikeren både måle dine øjne, og spørge ind til arbejde og fritid for at bestemme brillernes brugsområde, samt spørge til eventuelle problemer med hovedpine eller træthed.

En synstest tager omkring en halv time og er hverken ubehagelig eller smertefuld. Optikeren anvender en bogstavtavle og en phoroptor – nærmest en kæmpebrille med mange forskellige brilleglas – til at fastslå dit behov.

I Optik Teams lokale, individuelt ejede optikerbutikker, lægges der stor vægt på faglighed, kvalitet og tilfredse kunder. Du kan altid regne med at blive betjent af erfarne og dygtige optikere, så du får en brille, der er tilpasset nøjagtigt til dig.

Vi har også et stort udvalg, du ikke finder andre steder, og opererer ikke med standardløsninger.

Flerstyrkeglas med den nyeste teknologi

Med nye målemetoder kan en dygtig og erfaren optiker måle dine øjne meget præcist. Flere målepunkter øger præcisionen og nye metoder giver muligheder for at kompensere for uhensigtsmæssigheder i øjets rotationscenter. Moderne glastyper og slibninger betyder at  målene kan overføres til brilleglas, der kan kompensere nøjagtigt for de ændringer, der opstår i øjnene gennem livet. Dermed kan du få flerstyrkeglas, der er 100% tilpasset til dine øjne og produceret efter dine behov, så dit synspotentiale er optimalt udnyttet.

Du kan læse mere om vores målemetoder her:

Læs mere om Essilors Eyecode scanner.

Læs mere om Rodenstocks DNEye® scanner.

Flerstyrkeglas er til dig, der har svært ved at se skarpt, både når du skal se nært og på afstand

En flerstyrkebriller kan bruges i flere situationer, så du slipper for at have flere par briller. Det betyder både at der er mindre at huske på, og du slipper for forlagte briller – det kan også være billigere at nøjes med et enkelt par bifokale brille, end op til flere par briller med enkeltstyrkeglas.

Du slipper for at have forskellige briller af og på når du skal læse, tale med andre og se på afstand – f.eks køre bil. Kørebrillerne ligger heller ikke pludselig tilbage på kontoret, fordi du glemte dem, og gik ud med skærmbriller på.

Flerstyrkeglas har usynlige overgange, så dine øjne ses skarpt gennem brilleglassene, og der er ikke forskel på brillens eller dit udseende i forhold til enkeltstyrkeglas.

Tilvænning

En del nye brugere klager over at der er en vis tilvænningsperiode til flerstyrkebriller. Med flerstyrkebriller i en god kvalitet bør det ikke tage mere end en dags tid at tilvænne sig. Prisbillige modeller har ofte større felter, hvor billedet forvrænges, så øjnene skal bruge længere tid på at tilpasse sig. Der er nemlig stor forskel på størrelsen på synsfeltet og den præcise tilpasning til brugeren.