Solbriller med styrke – bliv helt sommerklar

Når solen kommer frem mellem skyerne, så er det vigtigt at beskytte øjnene. Solens UV-stråler kan være skadelige for dine øjne, og det kan medføre både korte og langvarige bivirkninger. Du beskytter bedst dine øjne med et sæt gode solbriller med styrke, men det er stadig vigtigt, at du har et klart udsyn gennem dine briller. Det er derfor en fornuftig idé, at du investerer i et par solbriller med styrke. Med et sæt solbriller med styrke får du et skarpt og afslappet syn i solen, mens du beskytter øjnene fra ultraviolette stråler. Der er flere måder at få tilpasset solbriller med styrke til dine øjne, og derfor vil vi i guiden herunder komme ind på nogle af dine muligheder.

Solbriller med styrke i mange afskygninger

Vi har et stort udvalg af solbriller med styrke i mange forskellige design og glas, så du er sikker på at finde et sæt briller tilpasset din stil. Langt de fleste solbriller med styrke kan leveres med styrke, så du får et skarpt udsyn og er klar til sommeren. Når du skal vælge solbriller med styrke, så bør du overveje, hvilke egenskaber brilleglasset skal have. Vi har forskellige solbrilleglastyper, der har egenskaber tilpasset diverse aktiviteter og vejrforhold. Du kan eksempelvis overveje, hvilket solbrilleglas du bør vælge til dine solbriller med styrke.

Vi har i den forbindelse lavet en guide til, hvilke glas du kan vælge til dine solbriller med styrke.

Fotokromiskglas

Med fotokromisk glas får du et par smarte og praktiske solbriller med styrke. Her går glasset fra at være gennemsigtig til mørkt alt afhængig af, hvor meget solen skinner. Derved får du helt almindelige briller, når solen ikke er fremme og solbriller med styrke, når solen skinner. Det er et godt valg til personer med meget lysfølsomme øjne og til de personer, der foretager aktiviteter med skiftende lysforhold eksempelvis jagt, løb eller golf.

Polaroidglas

Disse briller er et populært valgt, når der skal vælges solbriller med styrke. Dette er et solbrilleglas, som mindsker generende refleksioner, der for eksempel kommer fra genspejlinger af sollys i vand. Det er eksempelvis et godt valg, hvis du er træt af refleksioner fra regn eller bygninger, når du kører bil. Det er ligeledes en solbrilleglastype, der er hyppigt benyttet til sejlsport og fiskeri.

Brilleglas i diverse farver

Skal du have solbriller med styrke, kan du med fordel vælge solbriller med farvede glas. Du kan vælge blandt forskellige farver, som giver dig adskillige fordele. Du kan både vælge mellem gule, orange, grønne, brune, grå og mange andre farver. Generelt så kan man skelne mellem varme og kolde nuancer på glasset i solbriller med styrke. De varme nuancer som brun, gul og orange øger kontrasterne, når der er nedsat sol. Det er derfor et godt valg, hvis du kører bil om aftenen eller jager i naturen. Grønne og grå glas er køligere og mere balancerede. Disse farver virker afslappende for øjet, mens det bevarer farveopfattelsen. Læs mere om vores forskellige solbrilleglastyper lige her.

Vær opmærksom på, at der kan være begrænsninger forbundet med bygningsfejl både i forhold til stel og glas. Vores dygtige optikere tager naturligvis højde for din synsfejl og vil efter bedste evne finde frem til et sæt solbriller med styrke, som både lever op til dine krav til design og tekniske behov.

Solbriller med styrke som fit-over eller clip-on

Hvis du gerne vil have et sæt solbriller med styrke som kan sættes over dine nuværende briller, så skal du vælge vores fit-over eller clip-on. Dette er en billigere løsning, da du ikke skal investere i nye solbriller med styrke, men blot kan sætte en solbrille over dine nuværende. Fit-overs er solbriller med styrke, der sættes over dine nuværende glas. De justeres i forhold til brillens størrelse, så du får et sæt, der passer til dig. De er nemme og hurtige at tage på, når solen begynder at skinne. Clip-ons er solbrilleglas, du klipper på dine nuværende briller. Du har derfra mulighed for at vippe solbrilleglasset ned, når solen begynder at skinne.

Udskift dine gamle briller til solbriller med styrke

Hvis du skal skifte dine gammel briller ud med nogle helt nye, så kunne du jo overveje at lave dine gamle om til solbriller med styrke. Så er du sikret, at brillerne er tilpasset dine synsbehov og dine præferencer i forhold til udseende. Du kan altid spørge vores optikere, hvorvidt det er muligt at lave dine briller om til solbriller med styrke. Hvis du stadig sidder tilbage med spørgsmål eller andet, så er du mere end velkommen til at ringe ind på telefon 76 50 01 50 eller sende en mail til info@optikteam.dk. Du kan også kigge ind forbi en af vores brillebutikker, hvor vores optikere står klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige par solbriller med styrke. Læs også meget mere om, hvad du bør vide og overveje, når du vælger nye solbriller.