Solbriller med styrke

Når solen kommer frem mellem skyerne, så er det vigtigt at beskytte øjnene. Solens uv-stråler kan være skadelige for dine øjne, og det kan medføre både korte og langvarige bivirkninger. Du beskytter bedst dine øjne med et par gode solbriller, men det er også vigtigt, at du har et klart udsyn gennem dine briller, hvorfor det er en god ide at vælge et par solbriller med styrke, hvis du har brug for det. Med solbriller med styrke får du et skarpt og afslappet syn i solen, mens dine øjne beskyttes bedst muligt.

Der er flere måder at få tilpasset solbriller med styrke til dine øjne, og derfor vil vi i guiden herunder komme ind på nogle af dine muligheder, så du kan blive helt sommerklar med et par solbriller med styrke.

Solbriller med styrke i mange afskygninger

I OptikTeams forretninger føres der altid et stort udvalg af solbriller med styrke i mange forskellige designs og glastyper, så du er sikker på at finde et par briller tilpasset lige netop dig. Langt de fleste solbriller kan leveres med styrke, der giver dig et skarpt syn og gør dig klar til sommerens sol. Når du skal vælge solbriller med styrke, så bør du overveje, hvilke egenskaber brilleglasset skal have. OptikTeam har forskellige solbrilleglastyper til dine solbriller med styrke, der har egenskaber tilpasset diverse aktiviteter og vejrforhold. Du kan fx overveje, hvilke solbrilleglas du bør vælge til dine solbriller med styrke.

Vi har i den forbindelse lavet en guide til, hvilke glas du kan vælge til dine solbriller med styrke.

Solbriller med styrke og fotokromisk glas

Med fotokromisk glas får du et par smarte og praktiske solbriller med styrke. Her går glasset fra at være gennemsigtigt til mørkt alt afhængigt af, hvor meget solen skinner. Derved får du en helt almindelig brille, når solen ikke er fremme, og solbriller med styrke, når solen skinner. Det er et godt valg til personer med meget lysfølsomme øjne og til de personer, der foretager aktiviteter med skiftende lysforhold – eksempelvis golf, jagt og løb.

Polaroidglas til solbriller med styrke

Polaroidglas er et populært valg til solbriller med styrke. Disse glas mindsker nemlig refleksioner, som fx kommer fra genspejlinger af sollys i vand. Det er et godt valg, hvis du er træt af refleksioner fra regn eller bygninger, når du kører bil. Dette er ligeledes en solbrilleglastype, der ofte benyttes i forbindelse med fiskeri og sejlsport.

 Læs om sportsbriller  Læs om solbriller til bilen

Solbriller med styrke i forskellige farver

Skal du have solbriller med styrke, kan du med fordel vælge solbriller med farvede glas. Du kan vælge imellem flere forskellige farver, der giver dig adskillige fordele. Her kan du frit vælge imellem gule, orange, grønne, brune og grå glas til dine solbriller med styrke. Generelt skelnes der imellem varme og kolde nuancer på glasset i solbriller med styrke. De varme nuancer såsom brun, gul og orange er gode til at øge kontrasterne ved nedsat sol, hvorfor de er et godt valg, når du kører bil om aftenen eller er ude i naturen. De grønne og grå glas er køligere og mere balancerede, hvilket gør dem afslappende for øjet og gør, at de bevarer farveopfattelsen.

Læs om solbrilleglas

Du bør dog være opmærksom på, at der kan være begrænsninger forbundet med bygningsfejl både i forhold til stel og glas til dine solbriller med styrke. De dygtige optikere i din lokale OptikTeam forretning tager naturligvis højde for synsfejl i forbindelse med at hjælpe med at finde et par solbriller med styrke, som lever op til dine krav til design og tekniske behov.

Fit over og clip on solbriller med styrke

Hvis du godt kunne tænke dig et par solbriller med styrke, som kan sættes over dine nuværende briller, så kan du med fordel vælge enten fit over solbriller eller clip on solbriller. Disse er en billigere løsning, da du ikke behøver investere i helt nye solbriller med styrke, men blot kan sætte en solbrille over dine briller eller nuværende solbriller. Fit over solbriller er solbriller, der sættes over dine nuværende glas. Fit over solbriller kan justeret i forhold til brillens størrelse, så du er sikker på et par, der passer til dig og din brille. De er desuden nemme og hurtige at tage på, når solen begynder at skinne.

Clip on solbriller er solbrilleglas, du kan klipse på dine nuværende briller. Med clip on solbriller får du også mulighed for at vippe solbrilleglasset ned, når solen begynder at skinne. Om du skal vælge clip on eller fit over solbriller afhænger af dit behov og ønske til dine solbriller med styrke. Du har mulighed for at vælge begge dele hos din lokale OptikTeam.

Find en optiker nær dig her

 

Udskift dine gamle briller til solbriller med styrke

Hvis du skal skifte dine gamle briller ud med nye, kan du med fordel overveje at lave dine gamle briller om til et par solbriller med styrke. På den måde er du sikret, at dine briller er tilpasset dine synsbehov og dine præferencer i forhold til udseende. Du kan altid spørge vores optikere, hvorvidt det er muligt at lave dine briller om til solbriller med styrke. Hvis du stadig sidder tilbage med spørgsmål eller andet, så er du mere end velkommen til at ringe ind på telefon 76 50 01 50 eller sende en mail til info@optikteam.dk. Du kan også kigge ind forbi en af vores brillebutikker, hvor vores optikere står klar til at hjælpe vores medlemmer med at finde det helt rigtige par solbriller med styrke.