Solbriller til børn

Når det kommer til beskyttelse af dit barn ude i solen, er det lige så vigtigt også at beskytte øjnene som huden. Øjnene kan nemlig tage stor skade af solens uv-stråler, hvorfor det er vigtigt at beskytte dem bedst muligt. Det kan du gøre med et par solbriller til børn, og i alle OptikTeams forretninger står de erfarne og dygtige optikere klar til at hjælpe vores medlemmer med at finde de helt rigtige børnesolbriller til deres børn.

 

Beskyt barnets øjne med børnesolbriller

Undersøgelser viser faktisk, at børns øjne er langt mere udsatte over for solens stråler end voksnes, da børneøjne ikke kan sortere solens ultraviolette stråler fra. Det betyder, at de oftere rammer nethinden og derved fører til øjenskader, når børnene bliver ældre. Netop derfor er solbriller til børn, der afviser solens skadelige uv-stråler, så vigtige for barnets øjensundhed.

Specielt fordi mange børn tilbringer så meget mere tid udenfor end mange voksne gør, udsættes de også i langt højere grad for solens stråler. Og i mange tilfælde hænger dette sammen med udviklingen af grå stær og andre øjenproblemer, hvorfor det er vigtigt at lære barnet at bruge børnesolbriller i en tidlig alder for at passe bedst muligt på deres øjne.

Uv-stråler er desværre ikke de eneste skadelige stråler fra solen. Forskere mener også, at højenergi synlige lysstråler kan forårsage øjenskader over tid og udgør især en forøget risiko for udviklingen af AMD senere. Disse lysstråler indeholder blåt lys, som kan skade nethinden og forårsage tab af de fine detaljer i synet. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at beskytte dit barn med et par gode solbriller til børn.

 

Hvordan vælger du de rigtige solbriller til børn?

Når du skal købe solbriller til børn, er det vigtigt at være opmærksom på, om de er praktiske. Mange børn er ikke begejstrede for at skulle bære solbriller til børn, da de ofte kan være i vejen for leg og fri bevægelighed. Derfor er det vigtigt, at du finder et par solbriller til børn, som passer bedst til dit barns behov, og som sidder godt fast. Hvis børnesolbrillerne falder af eller generer, når børnene leger, kan det være en god ide at købe et par solbriller til børn med justerbar rem, som kan føres rundt om hovedet.

Udover det praktiske ved udvælgelsen af solbriller til børn så er det yderst vigtigt, at du sammen med optikeren finder de helt rigtige glas til børnesolbrillerne. Farven på glasset har ikke nogen betydning for brillens uv-beskyttelse. Det er derimod vigtigt, at din optiker kan garantere 100% beskyttelse mod solens stråler med de valgte solbriller til børn. Når du har sikret dig, at glassene beskytter dit barns øjne helt, så er farven blot et spørgsmål om smag og stil.

 

Hvilke børnesolbriller passer til dit barn?

Når du så skal vælge solbriller til børn til netop dit barn, bør du opsøge din lokale optiker. Sammen kan I finde de børnesolbriller, som passer bedst til dit barns ansigt. Din optiker kan også forklare dig fordelene ved de forskellige solbriller til børn, samt hvordan du og dit barn bedst passer på dem. Det kan ofte være en fordel at tilkøbe en brillesnor, så børnesolbrillerne ikke bliver forlagt eller ødelagt.

Stellet på solbriller til børn er ofte let, men robust. På den måde undgår barnet irritation, samt at stellet nemt går i stykker. Mange forældre vælger hærdet plastglas til solbriller til børn, da dette ikke er lige så nemt at ridse og samtidig er brudsikkert.

Mange børn vil have børnesolbriller, der ligner de voksnes solbriller. Det er dog også meget populært med farverige plastik solbriller til børn. Bruger dit barn i forvejen briller, kan det være en fordel at købe de såkaldte fit overs, der kan sættes uden på barnets almindelige briller. Derved undgår du, at dit barn hele tiden skal skifte mellem briller og solbriller til børn alt efter vejrforhold. Og så er det samtidig heller ikke nødvendigt at købe børnesolbriller med styrke. Hvis du skal have solbriller til børn, så kig ind forbi din lokale OptikTeam optiker. De står klar til at hjælpe alle vores medlemmer og deres børn med at finde de solbriller til børn, som passer bedst til dit barn.