Solbriller til børn

Vi taler alle om, at den unge generation er Danmarks fremtid. Derfor er det vigtigt, at vi passer på dem og sørger for, at de ikke udsættes for unødig skade. De fleste af os er meget opmærksomme på at få smurt børnene ind i solcreme og på den måde beskytte deres hud mod solens farlige stråler, men mange er faktisk ikke klar over, at øjnene er lige så vigtige at beskytte. Vi sørger for det meste for at huske solbriller til os selv, når vi føler os generet af solen, men hvad med børnene? Vores øjne tager stor skade, hvis vi ikke beskytter dem mod solens stråler, og det gælder selvfølgelig også vores børns øjne.

Dine børns øjne er ekstra udsat

Undersøgelser viser faktisk, at børns øjne er mere udsatte end voksnes, da børneøjne ikke kan sortere solens ultraviolette stråler fra, hvilket betyder, at de oftere rammer nethinden og kan føre til øjenskader når de bliver ældre. Netop derfor er solbriller til børn, der afviser optimalt for solens skadelige ultraviolette stråler så vigtige.

Specielt fordi mange børn tilbringer så meget mere tid udenfor end mange af os voksne gør, mener nogle eksperter, at det der svarer til en livslang eksponering af UV stråler, allerede kan være opnået omkring 18 års alderen. Da for megen eksponering for UV-stråling kan hænge sammen med udviklingen af ​​grå stær og andre øjenproblemer, er det en god ide at lære dem at bruge kvalitets solbriller i en tidlig alder, når de er ude i stærk sol.

UV-stråler er desværre  ikke de eneste skadelige stråler fra solen. Forskere mener også, at høj-energi synlige lysstråler (også kaldet HEV) kan forårsage øjenskader over tid og udgør især en forøget risiko for udviklingen af makuladegeneration (AMD) senere. Disse lysstråler indeholder blåt lys, som kan skade nethinden og forårsage tab af de fine detaljer i synet. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at beskytte dit barn med et par gode solbriller til børn.

Hvordan vælger du de rigtige solbriller til børn?

Når du skal købe solbriller til børn, er det vigtigt at være opmærksom på, om de er praktiske. Mange børn er ikke begejstrede for at skulle bære solbriller, da de ofte kan være i vejen for leg og bevægelighed. Derfor er det vigtigt, at du finder det par solbriller til børn, som passer bedst til dit barns behov. Hvis solbrillerne generer eller falder ned, når de leger, så kan det være en god idé at købe et par solbriller med justerbar rem, som kan føres rundt om hovedet.

Udover det praktiske ved udvælgelsen af solbriller til børn, så er det også yderst vigtigt, at du sammen med din optiker finder de rigtige glas. Farven på glasset har ikke nogen betydning for brillens UV-beskyttelse. Det er derimod vigtigt, at din optiker kan garantere 100 % beskyttelse mod solens stråler. Når du har sikret dig, at glassene beskytter øjnene helt, så er farven et spørgsmål om smag og stil.

Hvilke solbriller passer til dit barn?

Når du skal vælge solbriller til børn bør du opsøge din lokale optiker, så I sammen kan finde den model som passer bedst til dit barns ansigt. Din optiker kan også forklare dig fordelene ved de forskellige solbriller, og hvordan du og dit barn bedst passer på dem. Det kan være en fordel at tilkøbe en brillesnor, så solbrillerne i bliver forlagt eller ødelagt.

Stellet på solbriller til børn er ofte er let, men robust. På den måde undgår barnet irritation og at stellet nemt går i stykker. Mange forældre vælger hærdet plastglas, da dette ikke ridses så let og samtidig er det brudsikkert.

Mange børn vil gerne have solbriller, der ligner de voksnes solbriller. Det er dog også meget populært med farverige plastik solbriller til børn. Bruger dit barn i forvejen briller, kan det være en fordel at købe de såkaldte fitovers, som kan sættes uden på barnets almindelige briller. På den måde undgår du, at dit barn hele tiden skal skifte briller efter vejrforholdene og det er heller ikke nødvendigt at købe solbriller med styrke.

Hvis du skal have solbriller til børn, så kom ind til din lokale optiker, så de kan hjælpe jer med at finde de solbriller som passer bedst til dit barns behov.