Unico Graber

Unico Graber

Direktør og ejer af Unico Graber, Dominique Graber, er tredje generation i det lille, familieejede firma med base i Münchenstein tæt på Basel i Schweiz.

Det var Dominiques visionære farfar Paul Graber Senn, der lagde grundstenen til Unico Graber, da han under Anden Verdenskrig importerede brilleglas fra USA, som han forbedrede og videreudviklede ved at udstyre dem med specielle filtre og overfladebelægninger. Efterspørgslen på glassene og deres høje kvalitet steg efter krigen, eksempelvis blandt de hårdtarbejdende skinnelæggere, som genopbyggede de krigshærgede jernbaner.

Siden overtog Dominiques far virksomheden, og trods en midlertidig udvidelse af sortimentet i retning af høreværn, sikkerhedssko og -tøj, har sikkerhedsbriller altid udgjort kerneforretningen i Unico Graber. Faktisk i en sådan grad, at virksomheden selv
har håndteret produktionen af sine beskyttelsesmasker og -briller siden 1980’erne, og i 1990’erne solgte man alle andre områder fra for at komme tilbage til rødderne og hellige sig øjenbeskyttelse. I den forbindelse blev briller med styrke også tilføjet til sortimentet og er i dag en essentiel del af forretningen.