Balencigia

Balenciaga House er et af modeverdenens store mærker og har været en del af Kering koncernen. Balenciaga House blev grundlagt i Spanien af Cristóbal Balenciaga men blev først permanent i 1937, i Paris.

Radikal, som han altid var med hans kreationer, besluttede Cristobal Balenciaga at lukke sin haute couture-forretning i 1968, hvor han forlod sine kunder ekstremt berøvet. De havde haft fornemmelsen af at være en del af en priviligeret klub, der bandt dem til huset for evigt. Endda så meget, at grevinde Mona Bismarck efter denne begivenhed gik i sorg og lukkede sig inde i sit hus i tre dage.

I 1997 vendte Balenciaga House tilbage i modeverdenen, og Nicolas Ghesquière blev udnævnt til kunstnerisk leder.

I dag står Balenciaga House bag en lang række kollektioner og accessoires til mænd og kvinder i hele verden. Da Balenciaga House har været yderst selektiv i sit valg af distributører og altid viser respekt for husets DNA og Cristobal Balenciaga’s ånd har mærket udviklet sig på en måde, der bevarer sit radikale men omhyggelige image i alle sine butikker.

Med oprettelsen af de to nye parfumer, Balenciaga Paris og Florabotanica, går Balenciaga tilbage til sin strålende fortid i parfumerivirksomheden (Dix 1946, Quadrille 1948, La Fruite des Heures 1955).

 

Brug kortet og find en forhandler af Balenciaga briller og solbriller nær dig.